'

L’Alta Anoia, la nostra terra

L’associació de turisme rural de l’Alta Anoia, és una entitat sense ànim de lucre, que va que va ser creada l’any 2011.

Els membres associats es veuran beneficiats de la publicitat en diferents mitjans, de promocions i sortejos, d’establir inèrcies amb tour operadors, assistència a fires, etc.

 

L’Alta Anoia està situada al centre de Catalunya a la comarca de l’Anoia, junt amb la frontera de la Segarra, el Bages i el Solsonès. Molt aprop de les grans ciutats des de on es pot gaudir de la ruralitat que conformem els 10 municipis de la comarca la majoria amb menys de 200 habitants, únicament Calaf amb 3.500 habitants n’ha assumeix la capitalitat.

És un territori tranquil que viu amb calma i sense presses, on la vida com anys enrere ve marcada per les pautes del dia a dia a pagès en mig de la natura. S’han mantingut els valors tradicionals tot aprofitant els avantatges que la tecnologia moderna ens ha aportat. És un territori viu i amb empenta.

Les energies renovables, com l’eòlica, entre altres, són una aposta del territori. La sostenibilitat i el respecte pel medi ambient són una de les nostres fites.

Estem orgullosos dels nostres productes propis i exclusius, com és el cas del “Cigronet de l’Alta Anoia” és un tipus de cigró que es caracteritza per ser més petit que el cigró comú, amb una pell fina i una textura més homogènia i gens farinosa, motiu pel qual durant la cocció no es desfà i augmenta fins a tres cops el seu volum. Un tipus de cigró que els pagesos de l’Alta Anoia van cultivar fa més de cent anys i que es recuperà la seva comercialització l’any 2007. http://www.cigronet.cat

Mai millor dit del “camp a la taula”! A part, hi ha nombrosos productes artesans de reconegut prestigi elaborats a la zona com; la botifarra de Calaf , els embotits derivats del porc, formatges i iogurts artesans de Veciana, ous de Calaf , mel de Prats de Rei i fruits secs,…